top of page

VÅR KROPP - EN BALANSERAD SPÄNNING

​Enligt principen om Biotensegritet flyter komponenter i ett hav av balanserad spänning utan att röra varandra. Förenklat kan man säga att det är ett system där hårda och mjuka delar samarbetar för total balans genom att fördela tryck och spänning jämnt mellan sig. Om en del i systemet brister, kompenserar övriga delar genom att omfördela sig. Konstruktionen står fortfarande upprätt, men har tappat sin ursprungliga balans och är nu lite sned. Vår kropp fungerar på exakt samma sätt.

ALLT INOM OSS SITTER IHOP 

Du får tänka dig att de hårda delarna är vårt skelett och att de mjuka delarna är vår bindväv - som tillsammans med blodkärl, lymfkärl, nerver, organ och körtlar flyter runt och formas av allt som vi utsätter oss för. Många lider idag av återkommande eller kroniska besvär från muskulatur, leder och ligament, stagnationer i cirkulation och flöde, sjukdomar, infektioner, inflammationer, stress och psykisk ohälsa. Det är kroppens sätt att signalera att det är hög tid för förändring.

 

STRUKTUREN PÅVERKAR FUNKTIONEN

När strukturen belastas, ökar trycket i kroppen som försämrar funktionen. Grundprincipen i min behandling är därför att jobba med kroppen (aldrig mot den) samt att lokalisera och behandla grundorsaken till dina besvär genom att omfördela trycket inom dig.

kvinna helkropp vittvarr ljus bakgrund_edited_edited.jpg
bottom of page